Ingredienser

ca 25 kakor

Kakor:

Fyllning:

  • 2 dl god sylt

Alla tiders småkakor

Vissa kakor finns det alltid tid för – både att baka, men framförallt att äta. Dessa småkakor är superenkla att göra och bjuder på en sagolik smakupplevelse mellan spröd mördeg och söt sylt. Ett måste att ha redo i frysen när kaksuget faller på!

Så här tillagar du receptet ():

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Deg: Rör smör, socker och vaniljsocker poröst. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt och tillsätt i smörblandningen. Arbeta snabbt ihop till en deg med händerna.
  3. Fyllning och formning: Rulla ut degen till en längd och dela den i 25 bitar. Rulla varje bit till en kula och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Gör en grop med tummen i varje kula och lägg sedan en rejäl klick sylt i varje fördjupning.
  4. Gräddning: Grädda i mitten av ugnen i ca 10–12 minuter.
  5. Tips: Använd gärna olika syltsorter. Vissa älskar ju blåbär och andra hallon! Tänk demokaktisk!