Baka hemmagjord pizza på svenskt mjöl och med svenska toppings. Här ger vi dig tre inpirerande tips på vad som passar på en riktigt fin, svensk pizza.

Kungsörnen Pizzamjöl är vad det heter.

Ett riktigt bra mjöl till – eksaktämänte – pizza.

Svenskodlat vårvete av högsta kvalitet 
som ger den där smidigt perfekta degen. Som trivs lika bra med falukorven som de nyplockade kantarellerna. Precis sådär som en äkta svensk pizza ska vara.

Pizzadeg

En riktigt bra pizzadeg får gärna stå och kalljäsa länge. Men ibland behöver middagen bli klar snabbt. Där för har vi tagit fram två recept på pizzabottnar – en kalljäst pizzabotten som tar 24 timmar, och en snabbvariant, klar på 30 minuter.

Pizzatopping

Med ett pizzamjöl odlat och producerat i Sverige (Ja, mjölet är såklart Från Sverige-märkt) så krävs såklart pizza-topping med passande smaker. Här har vi tagit inspiration från tre svenska klassiker. Vilken blir din favorit?

  1. Pizza med löjrom och creme fraîche
  2. Pizza med köttbullar, Västerbottenost och grönkål
  3. Pizza med falukorv

Pizza med löjrom och creme fraîche

Lyxa till pizzan ikväll. Toppa pizzan med fint skivad potatis, smetana, löjrom och gräslök, så smakar det som en äkta svensk pizza ska smaka.

 


Pizza med köttbullar, Västerbottenost och grönkål

Köttbullarna är nästan heliga på de svenska middagsborden. Toppa pizzan med grönkål, köttbullar och riven Västerbotten. Servera med rårörda lingon.

 


Pizza med falukorv

Falukorv är en favorit på middagsbordet hos många familjer. Då är det nästan givet att den fungerar på pizzan också.  

Toppa pizzan med skivad falukorv, lökringar och riven ost. Avsluta med ett fantasifullt ketchupmönster, så smakar det som en äkta svensk pizza ska smaka.