Ingredienser
4 portioner
Till servering
1. Skala och finhacka löken och vitlöken. Skala och tärna morötter och rotselleri fint, alternativt riv dem grovt. Repa oregano- och timjanbladen från kvistarna.
2. Hetta upp smör och/eller olja i en stor kastrull. Fräs lök, vitlök, morot och rotselleri under omrörning tills allt mjuknat och fått lite färg. Tillsätt då tomatpuré och låt fräsa ytterligare några minuter tills tomatpurén rostats.
3. Slå på vinet och låt koka ner till hälften. Tillsätt sedan grönsaksfond/-buljong, krossade tomater, lagerblad, timjan och oregano (spara ev. lite till garnering).
4. Koka upp och låt puttra i ca 30 min. Häll av spadet från linserna och låt bli varma. Smaka av med salt, peppar och socker.
5. Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.
6. Finhacka persiljan och rör ned i såsen precis innan servering. Servera tillsammans med nykokt spaghetti och riven ost.