Ingredienser
4 portioner
Citronvinägrett
Sallad
1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
2. Förbered under tiden dressingen: Skala och finhacka vitlöken. Skölj citronen noga och finriv det yttersta skalet. Finshacka gräslöken. Blanda samman vitlök, citron, gräslök (spara lite till garnering), dijonsenap och olivolja i en skål. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
3. När pastan är färdigkokt, häll av vattnet, tillsätt dressingen och låt svalna.
4. Koka äggen, ca 6 min. Skölj dem med kallt vatten, skala och skär i halvor.
5. Skär bort ett par centimeter av den träiga nederdelen på sparrisen. Skär resten i grova bitar och koka i välsaltat vatten ca 2-3 min, eller tills sparrisen mjuknat men ändå har tuggmotstånd kvar.
6. Skiva rädisorna tunt. Finstrimla salladslöken. Bryt laxen i grova bitar.
7. Blanda samman pastan med sallad, grönsaker och lök. Toppa med lax, ägg och gräslök.