Ingredienser

  • 1 paket Kungsörnens Toscakaka
  • 50 g smör (alternativt margarin)
  • 1¾ dl vatten
  • 1-2 äpplen
  • 1 tsk kanel
  • Grädde 

Toscakaka med kanel och äpplen

Recept med toscakaka med smak av kanel och äpple. Med vår bakmix får du med ett härligt knäckigt täcke med äkta mandel. Servera med vispad grädde, klart på ett kick!

Så här tillagar du receptet (50 minuter):

1. Värm ugnen till 175°C (varmluft 160°C). Smörj och bröa en rund kakform (20-22 cm i diameter).

2. Häll innehållet från påse 1 i en skål och blanda i kanel. Tillsätt vatten och 50 g smör eller margarin, smält eller flytande. Vispa 1 minut. Häll smeten i formen.

3. Skala och skiva 1-2 äpplen i tunna klyftor och stick ner dem långt ner i smeten.

3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, 25-30 min. Tag kakan ur ugnen. Höj värmen till 200°C (varmluft 180°C).

4. Skaka påse 2. Strö innehållet över den varma kakan. Fortsätt att grädda 10-15 min, tills glasyren har fått en läcker färg.

5. Servera med vispad grädde.