Ingredienser

Ca 16 frallor

Surdegsfrallor

Năr du en gång bakat surdegsfrallor är det svårt att gå tillbaka. Förutom att surdegen gör brödet saftigt och hållbart, är den fylliga smaken tillsammans med den karaktäristiska skorpan – härligt seg och samtidigt knaprig – något du vill ha igen och igen. Och igen.

Så här tillagar du receptet (2 timmar):

  1. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt mjölblandning, olja och salt. Arbeta degen tills den känns smidig, minst 8 min. Låt degen jäsa under bakduk pả mjölat bakbord till dubbel storlek, ca 30 min.
  2. Dela degen i 16 lika stora bitar och forma dem runda.
  3. Lägg frallorna på plåt med bakplåtspapper. Jäs till dubbel storlek, ca 45 min. Värm ugnen till 250°C.
  4. Ställ in frallorna i ugnen och grädda i ca 15 min. Låt frallorna svalna pả galler.