Ingredienser

2 bröd

Surdegsbröd från Kungsörnen bakmix

När du en gång bakat surdegsbröd är det svårt att gå tillbaka. Förutom att surdegen gör brödet saftigt och hållbart, är den fylliga smaken tillsammans med den karaktäristiska skorpan — härligt seg och samtidigt knaprig, något du vill ha igen och igen. Och igen.

Så här tillagar du receptet (2 timmar):

1. Häll brödmix, jäst, olja och vatten i en bunke. Arbeta degen tills den känns smidig, minst 8 min. Låt degen jäsa på mjölat bakbord till dubbel storlek, ca 30 min.

2. Dela dagen i två delar, forma dem runda innan du bakar ut till önskad brödlängd.

3. Lägg bröden på plåt med bakplåtspapper. Jäs till dubbel storlek, ca 45 min. Värm ugnen till 250°C.

4. Ställ in bröden i ugnen och sänk samtidigt till 200°C. Grädda i ca 30 min eller tills brödet har en innertemperatur på 98°C. Låt bröden svalna på ett galler.