Ingredienser
4 portioner
1. Snabbrimma fisken genom att lägga den i en skål med kallt saltat vatten.
2. Skala svartrötterna under rinnande vatten, skär ner i stavar och lägg direkt i en kastrull med kallt vatten och saften från ½ citron. (Riv av zesten från citronen innan du pressar saften, och spara till mandelkrosset.) Koka svartrötterna lugnt i 7-8 min.
3. Lägg den kokta svartroten, sparris i bitar, 2 msk finhackad salvia och olja i en ugnsfast form, låt gå i 180c i 15 min.
4. Lägg torskryggen i en form, klicka över smör samt salt & peppar och laga i ugn 11-12 min, bredvid grönsakerna.
5. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
6. Smält smöret och innan det bryns, stek salviabladet hastigt och låt rinna av på papper. Vispa i smöret medan det bryns och ställ åt sidan när den nötiga doften infinner sig.
7. Grovhacka svartkålen och lägg ovan grönsakerna när det återstår 5 min kvar av fisken.
8. Häll av pastan och lägg i en stor skål tillsammans med strimlad salvia, det brynta smöret och grönsakerna och blanda runt allt.
9. Grovhacka mandeln och blanda med citronzest, salt och peppar.
10. Servera pastan och toppa med torskrygg, strössla över mandelkrosset och salviabladen.