Ingredienser

4 portioner

  • 4 portioner Kungsörnen Bönpasta Spaghetti
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 msk olja
  • 2 klyftor vitlök
  • 2-3 msk röd curry
  • 1 krm chiliflakes
  • 1-2 dl kokosmjölk
  • 1 medelstor morot, skalad och skuren i julienne-strimlor 
  • 2 msk fisksås 
  • 1 msk färsk ingefära, riven 
  • 1 citrongräs, bankat
  • 1 msk honung
  • 1-2 msk japansk soja 
  • 1/2 -1 lime, skal och saft 
  • Salt
  • 2 salladslökar, strimlade 

Spaghetti med asiatisk kycklingfärs-sås

En härlig pastasås med smak av röd curry, ingefära och citrongräs. Ett måste för dig som gillar sydostasiatisk mat!

Så här tillagar du receptet (20 minuter):

1. Koka spagettin enligt anvisning på förpackningen.

2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen med vitlök och chili tills den är genomstekt. Rör om under tiden så att färsen inte klumpar sig.

3. Häll i kokosmjölk och tillsätt strimlad morot, fisksås, ingefära citrongräs, honung och 1 msk soja. Låt sjuda ca 5 min.

4. Riv i limeskal och pressa i limesaft. Smaka av med salt och eventuellt mer soja.

5. Vänd ner salladslöken i kycklingfärssåsen. Servera med spaghettin och toppa med koriander och strimlad röd chili precis vid servering.