Ingredienser

4 portioner

Kycklingbullar:

  • 400 g kycklingfärs
  • ½ gul lök
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1 ägg
  • 1 dl havregryn
  • 2 tsk finrivet citronskal

Snabbmakaroner och kycklingbullar med persilja och citron

Prova att byta ut de vanliga köttbulalrna mot kycklingköttbullar, smaksatta med persilja och citron. Med snabbmakaroner är de klara på en kvart!

Så här tillagar du receptet (15 minuter):

  1. Hacka lök och persilja (även stjälkarna) grovt. Mixa lök, persilja, ägg, havregryn, citronskal, salt och peppar med en stavmixer. Vänd ner kycklingfärsen och blanda snabbt till en fast smet. Rulla 20-30 bollar.
  2. Hetta upp olja och en klick smör i en stekpanna. Stek kycklingbullarna på medelvärme tills de är genomstekta.
  3. Servera kycklingbollarna med nykokta makaroner och gärna en tomatsallad, blandade gröna blad, kokt eller ångad broccoli, tomat eller gurka.