Ingredienser

4 portioner

  • 5 dl Kungsörnen Snabbmakaroner

Spenatbollar:

  • 400 g fryst hel spenat
  • ½ gul lök
  • 1 finriven eller pressad vitlöksklyfta
  • 1 ägg
  • 100 g riven ost
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Snabbmakaroner med vegetariska spenatbollar

Den här vego-varianten på köttbullar måste du prova! Tillsammans med snabbmakaroner är de den perfekta snabbmiddagen för dig som vill äta lite gröanre.

Så här tillagar du receptet (20 minuter):

  1. Tina spenaten och pressa ur all vätska ordentligt. Stek hackad lök i smör tills den mjuknat. Tillsätt vitlök och stek ytterligare någon minut. Blanda spenat och lök med ägg, riven ost, vetemjöl, bakpulver, salt och peppar. Forma smeten till 20-30 bollar.
  2. Hetta upp olja och en klick smör i en stekpanna. Stek spenatbollarna på̊ medelvärme tills de är genomstekta.
  3. Servera spenatbollarna med nykokta makaroner och gärna riven parmesan och hackad persilja.