Ingredienser
ca 48 Saffranscupcakes
Färskoststopping:
1. Värm ugnen till 175 °C. Placera ut små muffinsformar på en plåt.
2. Häll paketets innehåll i en skål och blanda ner saffranet i mixen. Tillsätt 2 dl vatten och 2 msk blå vallmofrön. Vispa till en jämn smet, för hand eller med elvisp, ca 1 minut.
3. Fyll smeten i muffinsformar upp till 2∕3. Grädda mitt i ugnen i 175°C, ca 15 min.
4. Färskoststopping: Vispa ihop 200 g färskost och 2 dl florsocker med en elvisp. Spritsa frostingen över cupcakesen när de svalnat.
5. Kanel- och marängfrosting: Vispa samman 2 dl socker och 3 ägg vitor och värm över vattenbad till 65°C. Rör om då och då. Vispa sedan blandningen med elvisp till marängen blir fast (ca 10 min).
6. Blanda försiktigt ner 275 g rumsvarmt smör, lite åt gången. Tillsätt kanel efter smak och spritsa över cupcakesen när de svalnat helt.