Ingredienser

ca 48 Saffrans­cupcakes

Färskoststopping:

  • 200 g färskost
  • 2 dl florsocker
Kanel- och marängfrosting:

 

  • 2 dl socker
  • 3 ägg­vitor  
  • 275 g rumsvarmt smör 
  • Kanel efter smak

 

Saffrans­cupcakes mini

Recept på snabba saffranscupcakes med topping av färskost samt kanel och maräng. Perfekt för dig som vill ha en stressfri jul men vill bjuda på något gott till adventsfikat. Vårt tips för att få extra mycket saffranssmak? Mortla saffranet med 1 tsk strösocker innan du blandar ner det i sockerkaksmixen.

Så här tillagar du receptet (30 min):

1. Värm ugnen till 175 °C. Placera ut små muffinsformar på en plåt.

2. Häll paketets innehåll i en skål och blanda ner saffranet i mixen. Tillsätt 2 dl vatten och 2 msk blå vallmofrön. Vispa till en jämn smet, för hand eller med elvisp, ca 1 minut.

3. Fyll smeten i muffinsformar upp till 2∕3. Grädda mitt i ugnen i 175°C, ca 15 min. 

4. Färskoststopping: Vispa ihop 200 g färskost och 2 dl florsocker med en elvisp. Spritsa frost­ingen över cupcakesen när de svalnat. 

5. Kanel- och marängfrosting: Vispa samman 2 dl socker och 3 ägg­ vitor och värm över vattenbad till 65°C. Rör om då och då. Vispa sedan blandningen med elvisp till marängen blir fast (ca 10 min).

6. Blanda försik­tigt ner 275 g rumsvarmt smör, lite åt gången. Tillsätt kanel efter smak och spritsa över cupcakesen när de svalnat helt.