Ingredienser
ca 10 portionspizzor
Pizzadeg
Pålägg
1. Blanda jäst, honung, salt, Smör och rapsolja (eller olivolja) och fingervarmt vatten (37 grader) i en bunke.
2. Blanda i mjölet lite i taget och knåda lätt så att du får en elastisk deg. Spara lite mjöl till utbakning.
3. Jäs pizzadegen under en bakhandduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 300°C.
4. Medan degen jäser förbereder du pålägget. Tärna eller skiva sötpotatisen, ungsrosta potatisen med olivolja, salt och peppar i ca 20 min. Stek lammet i smör på hög värme i 2–4 min på varje sida, krydda med salt och peppar, linda in i folie och låt vila i 5 min. Värm en stekpanna, smält sedan 3 msk strösocker och karamellisera gullöken.
5. När degen jäst klart så delar du upp den till 10 små portionspizzor eller till 5 stora pizzor. Pizzadeg du inte använder kan även sparas i frysen i portionsförpackningar och tas ut och tinas i rumstemperatur när du vill använda den.
6. Baka ut degen till pizzor. Lägg på den rivna osten.
7. Lägg på karamelliserad lök och ugnsrostad sötpotatis. Grädda i 5-10 minuter tills pizzan har fått fin färg och inte längre är degig.
8. Efter gräddningen: Skär upp köttet och lägg på pizzan, toppa med kapris och servera!