Ingredienser

3 brödflätor

Pippis goda brödflätor

Med dessa vackra och härligt fluffiga flätor är ni snabbt redo att ta er an allt vad livet har att erbjuda, precis som Pippi själv! Perfekta att packa ner i små äventyrares kappsäck – eller att duka fram när det vankas picknick i ett träd.

Så här tillagar du receptet (02:00+):

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Deg: Skala och riv morötterna fint. Häll vattnet i en bunke och smula ner jästen. Tillsätt olja, socker, gurkmeja och salt. Arbeta in mjölet lite i taget och knåda degen smidig i 8–10 minuter. Låt jäsa under bakduk i rumstemperatur i 1 timme.
  3. Formning: Dela degen i tre delar och forma varje del till en boll. Dela varje boll i tre och rulla till ca 2 cm tjocka längder. Fläta ihop tre längder åt gången och nyp ihop ändarna. Lägg flätorna på plåt med bakplåtspapper och forma som Pippis hår. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter under bakduk.
  4. Gräddning och garnering: Pensla bröden med ett uppvispat ägg och grädda dem sedan i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Knyt rosetter runt ändarna.