Ingredienser

48 Pepparkaks­cupcakes

Muffins:

Färskoststopping med lingon: 

  • 200 g färskost 
  • 2 dl florsocker 
  • 1 msk rumsvarmt smör 

Honung- och kaneltopping: 

  • 7,5 dl florsocker
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 0,5 matsked acacia­ honung
  • 0,25 tsk kanel 

 

Pepparkakscupcakes mini

Snabba pepparkakscupcakes med färskoststopping med lingon och honung- och kaneltopping. Perfekt om du vill slippa stressen vid julbaket, men ändå vill bjuda på något riktigt gott till adventsfikat!

Så här tillagar du receptet (40 min):

1. Värm ugnen till 175°C. Placera ut små muffinsformar på en plåt.

2. Häll paketets innehåll i en skål. Tillsätt 2 dl vatten och 1 1⁄2 dl frysta lingon.

3. Vispa till en jämn smet, för hand eller med elvisp, ca 1 minut.

4. Fyll smeten i muffinsformar upp till 2∕3. Grädda mitt i ugnen i 175 °C, ca 15 min. 

5. Färskoststopping med lingon: Vispa 200 g färskost, 2 dl florsocker och 1 msk rumsvarmt smör med en elvisp. Spritsa eller bred frostingen över cupcakesen när de svalnat. Dekorera med lingon. 

6. Honung- och kaneltopping: Vispa 7 1⁄2 dl florsocker, 200 g rumsvarmt smör, 1⁄2 matsked acacia­ honung och 1⁄4 tsk kanel med en elvisp. Spritsa eller bred frostingen över cupcakesen när de har svalnat helt. Pudra med kanel.