Ingredienser

4 portioner

Örtolja

  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 dl hackad basilika
  • | dl olivolja
  • ½ citron skal och saft
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt

Penne med halloumi, grillade grönsaker och örtolja

Sätt färg på din pasta! Den här vegetariska pastan får en härlig sälta av halloumiosten och lyser upp av färgena från paprikan och basilikan. 

Så här tillagar du receptet (20 minuter):

  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Skär hallomi-osten i skivor och stek i olivolja tills den fått en gyllene färg. 
  2. Hacka grönsakerna och stek även dem i stekpannan med lite olja tills de mjuknar.
  3. Örtolja: Riv skalet från citronen och skala vitlöksklyftan. Mixa vitlök, basilika, persilja, rivet citronskal, juice från en halv citron och olivoljan. Tillsätt lite salt.
  4. Blanda penne, grönsaker och hallomi på tallriken. Ringla över örtoljan och dekorera med med några basilikablad.