Ingredienser
4 portioner
En vårig pasta med gröna läckerheter som sparris, grönkål och avokado.
1. Skär bort den innersta stjälken av grönkålen och skär resten i mindre bitar. Skär sparrisen i 2-3 cm stora bitar
2. Stek sparrisbitarna i smör i 5 minuter. Lägg till grönkålen i pannan och stek i ytterligare 5 minuter.
3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
4. Pressa vitlöksklyftorna och mortla samman dem med avokadorna och ½-1 tsk salt i en mortel. Finhacka örterna och rör ner dem och ricottan i den mortlade avokadoröran. Smaka av med salt och peppar. Har du inte en mortel går det bra att mixa alla ingredienser med en stavmixer.
5. Blanda avokadokrämen med den nykokta pastan och toppa med den smörstekta sparrisen och grönkålen. Strö över grovhackade valnötter och servera gärna med ett gott bröd.
Smaklig måltid!