Ingredienser
4 portioner
Dillvinägrett
Fantastigt god och vårig pastasallad full med säsongens goda primörer. Smakrik lax och dillvinägrett gifter sig perfekt. En given succé på buffébordet eller i picknickkorgen.
1. Koka pastan enligt anvisning på paketet och spola den kall.
2. Vinägrett: Rör samman senap och hälften av vinägern i en skål. Tillsätt sedan oljan droppvis under omrörning, då får du en tjock, härlig vinägrett som klibbar fast fint på pastan. Rör i resten av ingredienserna och smaka av med salt och svartpeppar.
3. Blanda pastan med hälften av dressingen.
4. Skölj grönsaker och sallad. Dela sparrisen på mitten, rädisorna i kvartar, bryt salladen i bitar och skär salladslöken i tunna ringar.
5. Blanda grönsakerna med pastan. Dela laxskivorna i mindre bitar och fördela över salladen. Häll över lite mer dressing, samt salta och peppra.