Ingredienser

4 portion

  • 340 g Kungsörnen Svensk Spaghetti
  • 1 knippe grön sparris
  • 70 g Mâchesallad
  • 1 st citron
  • 1 näve pinjenötter
  • 2 msk olivolja
  • Smör till stekning

Till servering:

  • Riven parmesanost
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Olivolja

Pasta primavera med sparris och citron

En vegetarisk och vårig spaghetti som passar som lyxig vardagsrätt eller imponerande bjudrätt.

Så här tillagar du receptet (20 minuter):

1. Börja med att torrosta pinjenötterna i en het stekpanna. De ska få en gyllenbrun färg men absolut inte brännas vid. Se till att röra om i pannan ofta. 

2. Skölj sparrisen och skär bort en bit av den hårda rotändan. Skär sparrisen i 2-3 bitar och stek den i smör tills den mjuknar något. Salta.

3. Koka spaghetti enligt anvisningarna på förpackningen.

4. Under tiden spaghettin kokar: riv den gula delen av citronens skal (zesten) fint och blanda den med olivolja. Skölj mâchesalladen.

5. Blanda olivolja och citronzest väl med den nykokta spaghettin. Vänd även ned smörstekt sparris och mâchesallad. Strö över pinjenötterna.

6. Servera med riven parmesan, svartpeppar och salt. Ringla gärna lite mer god olivolja över.