Ingredienser

4 portioner

  • 400 g Kungsörnen Linspasta Penne
  • 500 g cocktailtomater
  • 2-3 klyftor vitlök, skalade och skivade
  • 2 msk olivolja
  • Salt och nymalen svartpeppar

Brödströssel:

  • 2-3 skivor ljust surdegsbröd 1 msk olivolja
  • Salt och nymalen svartpeppar

Topping:

  • Några kvistar färsk basilika
  • 2 pkt mozzarella, á 125 g

Pasta med ugnsrostade tomater, vitlök, brödströssel och mozzarella

Så här tillagar du receptet (40 minuter):

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela cocktailtomaterna på mitten och lägg dem i en ugnsfast form tillsammans med skivad vitlök, olivolja, flingsalt och svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen ca 20-30 min eller tills de torkat in lite och blivit gyllene.
  2. Smula brödet fint med fingrarna eller med hjälp av ett rivjärn (på det grövsta). Stek brödsmulorna i olivolja på medelvärme tills de blivit gyllene. Smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda tomaterna (+ den eventuella såsen från formen) med pastan och hackad färsk basilika. Toppa med mozzarella riven i mindre bitar, brödströssel och färsk basilika.