Ingredienser

4 portioner

  • 400 g Kungsörnen Linspasta Penne
  • 500 g cocktailtomater
  • 2-3 klyftor vitlök, skalade och skivade
  • 2 msk olivolja
  • Salt och nymalen svartpeppar

Brödströssel:

  • 2-3 skivor ljust surdegsbröd 1 msk olivolja
  • Salt och nymalen svartpeppar

Topping:

  • Några kvistar färsk basilika
  • 2 pkt mozzarella, á 125 g

Pasta med ugnsrostade tomater, vitlök, brödströssel och mozzarella

Njut av en vegopasta med italienska smaker. Vitlök, ugnsrostade tomater och mozzarella ger en riktig smakbomb som går hem på middagsbordet.

Så här tillagar du receptet (40 minuter):

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela cocktailtomaterna på mitten och lägg dem i en ugnsfast form tillsammans med skivad vitlök, olivolja, flingsalt och svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen ca 20-30 min eller tills de torkat in lite och blivit gyllene.
  2. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  3. Smula brödet fint med fingrarna eller med hjälp av ett rivjärn (på det grövsta). Stek brödsmulorna i olivolja på medelvärme tills de blivit gyllene. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda tomaterna (+ den eventuella såsen från formen) med pastan och hackad färsk basilika. Toppa med mozzarella riven i mindre bitar, brödströssel och färsk basilika.