Ingredienser

4 portioner

  • 400 g Kungsörnen Bönpasta Fusilli
  • 3 salladslökar
  • 1 msk olja
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 150 g färskost
  • 1 dl riven parmesan
  • 1-2 msk fiskfond
  • 1 citron, zest från hela citronen, halva pressad i såsen ev kokvatten från pastan att späda med
  • 1 tsk honung
  • Salt och peppar
  • 400 g laxfilé
  • 150 g sugarsnaps

Topping:

  • 2 salladslökar
  • riven parmesan
  • 1/2-1 citron, rivet skal

Pasta med lax i krämig citron- och parmesansås.

Så här tillagar du receptet (30 minuter):

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet (spara lite av pastavattnet).
  2. Strimla salladslöken och stek den i olja tills den mjuknat. Häll på grädde, färskost, riven parmesan, fond, citronzest och citronsaft. Låt puttra samman och späd ev. med lite av pastavattnet. Smaka av med honung, salt och peppar.
  3. Skiva laxfilén i kuber ca 3×3 cm. Stek dem gyllene.
  4. Stek även sockerärtorna hastigt i en het stekpanna. När vattnet precis skall hällas av pastan, tillsätt laxkuberna ner i såsen och låt sjuda ca 3 min. Lägg ner sockerärtorna i såsen. Blanda med pastan och toppa med rivet citronskal, riven parmesan och strimlad salladslök. Servera direkt.