Ingredienser

4 portioner

  • 4 portioner Kungsörnen Bönpasta Spaghetti
  • 500 g blandad svamp
  • 10-15 cm purjolök, ansad, sköljd och finhackad
  • 2 hackade eller rivna vitlöksklyftor

  • 1 tsk flingsalt

  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja

  • 3 äggulor

  • 2 dl vispgrädde
  • 
200 g bladspenat

  • 1 dl finriven parmesanost
  • 1 dl hackad persilja

Pasta carbonara på svamp och spenat

Byt ut köttet mot svamp i carbonaran. Svampen ger en härligt mustig smak, perfekt för en god höstmiddag!

Så här tillagar du receptet (20 minuter):

1. Koka spaghetti enligt förpackningen och häll av.

2. Stek svamp, lök, vitlök, salt och peppar i olja i en stor stekpanna i ca 5 minuter, tills det får lite färg.

3. Tillsätt spenaten och stek någon minut eller tills den mjuknar.

4. Vispa ihop äggulor, vispgrädde och parmesan. Tillsätt tillsammans med pastan i pannan.

5. Toppa med persilja. Servera gärna med extra parmesan.