Ingredienser

4 portioner

  • 300 g Kungsörnen Svensk Fusilli
  • 2 chorizo, ca 300 g
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl inlagd rostad paprika
  • 1 knippe färsk oregano (kan ersättas med ½ msk torkad)
  • 2 förp krossade tomater
  • 1 msk grönsaksfond eller 1 tärning grönsaksbuljong
  • ca 3 dl vatten
  • 1 förp GoGreen Ekologiska Kikärter
  • 150 g fetaost
  • Salt och svartpeppar
  • Olja till stekning

One pot med chorizo, rostad paprika och kikärter

En snabblagad och het korvgryta med härligt sting från chorizon. För en vegetarisk rätt kan korven bytas ut mot en vegetarisk variant.

Så här tillagar du receptet (30 minuter):

1. Skär korven i slantar eller sneda bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla paprikan. Repa oreganobladen från kvistarna.

2. Hetta upp lite olja i en stor kastrull. Fräs korv, lök, vitlök, paprika och oregano (spara lite till garnering) tills löken mjuknat och allt fått lite färg. Tillsätt tomater, fond eller buljong och vatten och låt allt koka upp. Tillsätt fusillin och koka till den är mjuk, ca 6 min. Späd eventuellt med mer vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.

3. Fördela one poten i djupa tallrikar. Toppa med fetaost och garnera med oregano. Servera!