Ingredienser
4 portioner
1. Skär fisken i munsstora bitar. Salta och peppra runtom.
2. Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka chilin. Dela fänkålen längs med och strimla den. Repa timjanbladen från kvistarna.
3. Hetta upp smör i en stor kastrull. Fräs lök, vitlök, chili, fänkål och timjan (spara lite till garnering) tills allt fått lite färg. Tillsätt tomatpuré och saffran och fräs vidare ett par minuter så att tomatpurén rostas. Slå på vinet och låt det koka in till hälften. Tillsätt fond eller buljong, krossade tomater, crème fraiche och vatten. Låt allt koka upp, smaka av med salt och peppar och tillsätt sedan spaghettin. Koka tills pastan är mjuk, ca 11 min. När ca 2 minuter återstår tillsätt fisken. Späd eventuellt med mer vatten till önskad konsistens.
4. Servera soppan i djupa tallrikar och garnera med timjan.