Ingredienser

4 portioner

Spiskumminvinägrett

  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st röd chili
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad oregano
  • 2 tsk honung
  • ¾ dl rapsolja
  • Limesaft

 Sallad

Mexikansk pastasallad med majs, avokado och nachos

Tacos i form av pastasallad! Servera gärna tillsammans med gräddfil och riven ost. Salladen går såklart utmärkt att servera som ett matigare tillbehör till tacos.

Så här tillagar du receptet (30 minuter):

1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

2. Förbered under tiden vinägretten: Skala och finhacka vitlöken. Finhacka chilin. Blanda samman alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt, peppar och limesaft.

3. När pastan är färdigkokt, häll av vattnet och blanda med vinägretten. Låt svalna under tiden som resten förbereds.

4. Sila av och skölj bönorna. Sila av majsen. Hacka tomaterna grovt. Skala löken och skiva den tunt. Gröp ur avokadon och skär i grova bitar.

5. Blanda samman pastan med bönor, majs, tomat, lök och sallad. Toppa med koriander och smula över nachos.