Ingredienser
10-12 bitar
Botten
Messmörsfyllning
Hjortronsylt
1. Botten: Sätt ugnen på 150 °C.
2. Krossa digestivekexen genom att lägga dem i en plastpåse och rulla en kavel över tills de har blivit ett fint mjöl. Tillsätt kakao. Blanda digestive med det smälta smöret.
3. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant. Grädda i 10 minuter.
4. Messmörsfyllning: Vispa ihop färskost, strösocker, messmör, gräddfil och vaniljsocker. När smeten är jämn, vispa ägg i en separat bunke. Rör ner äggblandningen i smeten tills allt är ihopblandat.
5. Häll smeten i formen med digestivebotten. Sänk ugnen till 125 °C. Grädda cirka 75 minuter, testa med sticka. Låt svalna och kyl i 2 timmar.
6. Hjortronsylt: Blanda hjortron och socker i en kastrull. Låt bären stå i 1 timme. Koka upp bären på svag värme. Höj värmen och koka i 2–3 minuter. Låt svalna.
7. Servera messmörscheesecake med hjortronsylten.