Ingredienser

4 portioner

  • 340 g Kungsörnen fullkornspasta makaroner
  • 350 g kycklingfärs
  • 1 st morot
  • 1 st gul lök
  • 0,5 dl grädde
  • 4 msk ströbröd (mer om smeten blir för kletig)
  • 1 påse tacokryddmix original
  • salt och svartpeppar
  • 295 g GoGreen krossade tomater
  • 400 g körsbärstomater, konserverade
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 msk olivolja

Till servering:

  • 70 g ruccola
  • 50 g parmesanost, riven

Makaroner och kycklingköttbullar i tomatsås

En klassiskt italiensk rätt i en ny version. Vi har smaksatt kycklingköttbullarna med taco-krydda för att ge dem den där smaken som vi alla älskar.

Så här tillagar du receptet (30 min):

1. Rör ihop grädden och ströbrödet i en skål och låt svälla någon minut. Riv under tiden morot och gul lök, addera till skålen och fyll på med tacokryddmix och kycklingfärs. Salta och peppra. 

2. Rör ihop till en smet och rulla sedan med blöta händer till bullar och stek i olivolja. 

3. När du fått fin stekyta på kycklingbullarna, häll över krossade tomater, körsbärstomater på burk och lägg i buljongtärningen. Låt koka ihop i 15-20 minuter. 

4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. 

5. Servera rätten med riven parmesan och ruccola.

Smaklig måltid!