Ingredienser

4 portioner

Köttbullar:

  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • 3 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • ½-1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 300 g nötfärs
  • Neutral olja och smör till stekning

Makaroner och köttbullar

Snabbmakaroner med köttbullar är en evig vardagsklassiker. Gott, snabbt och alltid välkommet av hela familjen. Och du, passa på att göra en dubbel sats av köttbulalrna och frys in, för en snabb middag när det behövs!

Så här tillagar du receptet (15 minuter):

  1. Skala och riv löken fint. Blanda ägg, ströbröd, mjölk, salt och peppar i en bunke. Låt svälla några minuter. Tillsätt lök och nötfärs och blanda snabbt till en fast smet. Rulla 20-30 bollar, droppa ev lite vatten på handflatan så går det lättare att rulla.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i en klick smör. Stek köttbullarna på medelvärme tills de är genomstekta.
  3. Koka makaronerna enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Servera köttbullarna med nykokta makaroner och hackad persilja samt en blandsallad, kokt/ångad broccoli, tomat eller gurka.