Ingredienser

4 portioner

  • 4 portioner Kungsörnen Bönpasta Makaroner
  • 1 schalottenlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 msk olja
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 färska salsicciakorvar (ca 300 g)
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk kalvfond
  • 1/2-1 citron, skal och saft
  • 1/2 dl riven parmesan
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Topping:

  • Riven parmesan
  • 1/2-1 citron, skalet
  • 1/2 kruka körvel

Makaroner med salsiccia, citron och parmesan

Smakfullt recept där salsiccia och chiliflakes ger såsen en härlig sting! 

Så här tillagar du receptet (25 minuter):

1. Koka makaronerna enligt instruktionen på paketet.

2. Skala lök och vitlök, hacka fint och stek i olja på medelvärme utan att det tar färg.

3. Tillsätt chiliflakes och tomatpuré och stek någon minut till. Ta bort skinnet från korven och dela den i mindre bitar. Lägg ner den i stekpannan och fräs tills den fått färg.

4. Tillsätt vinet och låt det koka in under ett par minuter. Tillsätt sedan grädde, fond, citron, parmesan och låt puttra ytterligare några minuter. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

5. Servera såsen tillsammans med makaronerna och toppa med körvel, rivet citronskal och färskriven parmesan.