Ingredienser

4 portioner

  • 500 g Kungsörnens Eko Makaroner
  • 1 kruka basilika, (spar några blad till garnering)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk pinjenötter
  • ½ dl olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ dl parmesanost
  • 200 g cocktailtomater med kvist
  • 1 ½ msk olivolja
  • Flingsalt
  • 4 msk finriven parmesanost

Makaroner med pesto och rostade tomater

Hemmagjord pesto går snabbt att mixa ihop, och passar bra som vego-rätt tillsammans med ugnsrostade tomater.

Så här tillagar du receptet (20 minuter):

1. Mixa basilika, vitlök och tillsätt pinjenötterna och mixa. Tillsätt olivolja, salt och peppar. Riv osten fint och vänd ner i peston.

2. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg tomaterna på en plåt med ett bakplåtspapper. Ringla över oljan. Rosta i ugnen i 10-15 minuter. Ta ut och strö över lite flingsalt.

3. Koka makaronerna enligt anvisningen.

4. Servera nykokta makaroner med pesto, rostade cocktailtomater och basilika. Strö över riven parmesanost.