Ingredienser
4 portioner
Nachoskyckling – drumsticks nachostyle
Pico de gallo
1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan enligt anvisningarna på paket i en stor kastrull med saltat vatten. Skölj makaronerna med kallt vatten när de kokat klart.
2. Smält smöret i en kastrull på svag värme och låt fräsa någon minut. Vispa ner mjölet och kryddorna och låt fräsa under konstant omrörning i några minuter. Vispa ner mjölken. Låt mjölken koka upp och sänk sedan värmen. Låt den puttra i cirka 10 minuter tills den tjocknat. Rör ner två tredjedelar av den rivna cheddarosten, rör om tills den smält helt. Rör ner pastan i såsen.
3. Fyll små smorda portionsformar till hälften med pastan. Lägg några blad spenat och lite riven cheddar i varje form, men spara ett par matskedar ost. Blanda resterande cheddarost med parmesan och rivet matbröd. Strö över dina pastagratänger och toppa med en skiva tomat. Sätt in i ugnen i 15 - 20 minuter.
4. Nachokyckling: Blanda olivolja, salt, peppar och paprikapulver i en djup skål. Tillsätt rivna vitlöksklyftor och citronsaft. Lägg i kycklingklubborna och blanda om ordentligt. Låt gärna kycklingklubborna marinera i en timme eller två.
5. Smula nachos i en djup tallrik. Vänd kycklingklubborna i nachossmulorna och lägg upp dem i en ugnsfast form.
6. Sätt in i ugnen i cirka 35 minuter. Titta till dem då och då och vänd på dem med en stekpincett.
7. Pico de gallo:
Blanda de finhackade tomaterna, löken, koriander och gurka i en skål. Tillsätt citronsaft, olja, vitlök, salt och chili och blanda om ordentligt.
Servera gärna en klick crème fraiche till och några nachoschips!