Ingredienser

4 portioner

  • 5 dl Kungsörnens Idealmakaroner
  • 25 g smör
  • 1 ½ msk vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 100 g riven ost, gärna cheddar eller annan smakrik ost
  • 100 g riven mozzarella

Mac n cheese

Mac’n’cheese är en amerikansk klassiker där makaronerna först kokas och sen gratineras med smakrika ostar. 

Så här tillagar du receptet (30 minuter):

  1. Koka makaronerna enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen och vispa i mjölet. Sätt tillbaka kastrullen på spisen och tillsätt mjölken lite i taget under vispning. Sjud på medelvärme tills såsen tjocknat något, vispa hela tiden. Tillsätt riven ost och nästan all mozzarella och rör om tills den smält.
  3. Vänd ner makaronerna i ostsåsen och häll upp i en ugnssäker form eller flera portionsformar. Strö över resten av mozzarellan och gratinera i mitten av ugnen i 225° C till fin färg, ca 15 min.