Ingredienser

4 portioner

  • 340 g Kungsörnen Fullkornspasta Penne
  • 8 dl färska kantareller, rensade
  • 2 st schalottenlökar, tunt skivad
  • 1 st purjolök, tunt skivad
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk kalvfond eller grönsaksfond
  • 4 msk smör (till stekning)
  • Salt och svartpeppar

Till servering:

  • 1 knippe bladpersilja, hackad
  • Västerbottensost®, fint riven
  • Svartpeppar
  • Salt

Lyxig höstpasta med smörstekta kantareller

En fantastiskt god och lyxigt gräddig pastarätt där skogens guld, kantarellerna, får spela huvudrollen.

Så här tillagar du receptet (25 minuter):

1. Lägg kantarellerna i pannan och stek på medelvärme tills det mesta av vätskan från svamparna dunstat.

2. Koka penne enligt anvisningarna på förpackningen.

3. Under tiden pastan kokar: Klicka i rikligt med smör i pannan med kantareller, salta och peppra och låt dem fräsa tillsammans med schalottenlök och purjolök. 

4. Tillsätt grädde, dijonsenap och fond till pannan med kantareller och lök. Salta och peppra och smaka av. Låt börja puttra och ta sedan bort från plattan. 

5. Vänd ner den nykokta pastan i såsen och smaka av med salt och peppar.

6. Strö över fint riven Västerbottenost och hackad persilja och servera genast.