Ingredienser

4 portioner

Rosmarinslungad nektarin 

  • 3 nektariner/persikor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chili
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 msk honung
  • ¾ dl olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger

 Sallad

  • 150 g blandad sallad
  • 150 g lufttorkad skinka
  • 200 g getost
  • Salt och svartpeppar
  • Olivolja

Ljummen pastasallad med rosmarinslungad nektarin, getost och lufttorkad skinka

När nektarinerna värms upp förstärks deras sötma, vilket passar fint ihop med den krämiga och syrliga getosten och den salta skinkan. För en vegetarisk variant kan skinkan ersättas med till exempel stora vita bönor.

Så här tillagar du receptet (30 minuter):

1. Tillaga bönpastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet, tillsätt lite olivolja och låt svalna.

2. Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna. För över på en tallrik.

3. Dela nektarinerna på hälften. Ta bort kärnan och skär dem i klyftor.

4. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka chilin. Repa och finhacka rosmarinen.

5. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs persikan på hög värme tills den fått lite färg. Tillsätt då vitlök, chili, rosmarin och honung och låt fräsa ett par minuter till. Tillsätt olivoljan, rör om försiktigt och smaka av med salt och peppar.

6. Blanda samman pastan med nektariner, olja, vitvinsvinäger och sallad. Häll upp i en skål eller på ett fat. Toppa med lufttorkad skinka och smula över getost.