Ingredienser

4 portioner

  • 400 g Kungsörnen Linspasta Fusilli med gula linser
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 medelstora morötter
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1-2 krm chiliflakes
  • 1 burk krossade tomater (á 400 g)
  • 1 msk konc grönsaksfond
  • 1 1/2-2 dl matlagningsgrädde
  • 3/4 tsk salt
  • 2 krm peppar

Topping:

  • 200 g fetaost
  • Färsk timjan

Pasta med tomat- och morotssås, timjan och fetaost

Vill du servera mer vegetariskt på middagsbordet? Då är pasta perfekt! Vår linspasta innehåller redan 30% gula linser, och med den här härliga vego-såsen blir middagen fulländad!

Så här tillagar du receptet (25 minuter):

  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
  2. Skala och finhacka lök och vitlöksklyfta. Skala och riv morötterna grovt. Fräs lök och vitlök i olja utan att de tar färg. Tillsätt morötter, tomatpuré och chiliflakes och rör runt.
  3. Häll i krossade tomater och koncentrerad grönsaksfond. Låt puttra i ca 15 minuter.
    Addera matlagningsgrädde och smaka av med salt och peppar. Låt puttra i ytterligare 5 minuter. Servera såsen med pastan.
  4. Toppa med smulad fetaost och timjan