Ingredienser
4 portioner
1. Värm oljan till 175°. Skiva rödlöken tunt och fritera den gyllene. Lägg löken på papper och salta.
2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
3. Ånga små buketter av blomkål i en ånginsats eller i ett durkslag i rostfritt över en kastrull med kokande vatten i 5 min. Lägg blomkålen på en tallrik, pressa över en halv citron, riv zest från andra citronhalvan.
4. Grovhacka mandlar och rosta i en torr panna. När mandeln börjar få svag färg, tillsätt resten av fröer och nötter. Rosta tills allt har en fin färg.
5. Smält smöret i en kastrull, vispa sakta när det börjar sjuda. När smöret blir ljusbrunt och har en nötaktig doft är det klart. Häll det över ruccolan i en skål.
6. Häll pastan i ruccolasmöret och tillsätt blomkålen. Toppa pastan med friterad lök, skivad salladslök och nöt- och fröströsslet. Smaklig måltid!