Ingredienser

4 portioner

Pannkakstårtan:

Prinsesstårtan:

  • 1 pkt tårtbottnar
  • 4 msk hallonsylt
  • 1 ½ dl vaniljkräm eller Marzankräm
  • 3 dl vispgrädde
  • 350 g marsipan, vit
  • 50 g svart marsipan
  • 50 g orange marsipan
  • Chokladmynt
  • 4 träspett

Lilla Gubbens favorittårta

En härligt knasig pannkakstårta som garanterat får alla vid bordet att slå bakut av lycka – innan de ens har hunnit smaka den! Perfekt till barnkalaset eller när du vill bjuda på något som är lika lekfullt som det är smaskigt.

Så här tillagar du receptet ():

  1. Pannkakstårtan: Stapla tre pannkakor utan fyllning direkt på ett tårtfat som botten. Vispa grädde och varva pannkakor med grädde och jordgubbssylt. Stick in fyra tårtpinnar eller träspett som stöd i mitten, lite kortare än pannkakstårtan. Ställ in i kylen.
  2. Prinsesstårtan: Stansa ut bottnarna ca 1 cm mindre än pannkakorna. Placera en botten på en tårtbricka i samma storlek. Bred på hallonsylt och sedan vaniljkräm (eller Marzankräm) på nästa. Vispa grädden, bred den över tredje bottnen och forma en kulle. Täck med tunt kavlad marsipan. Dekorera till sist tårtan som du själv vill, med t.ex. marsipanprickar, guldmynt och en snygg Pippi-orange marsipanros på toppen.
  3. Montering: Placera prinsesstårtan på pannkakstårtan och låt tårtbrickan vara kvar för stabilitet. Pudra allt med florsocker. Beundra ditt konstverk och hugg in för allt vad du är värd!