Ingredienser

Fyllning:

  • Riven ost

Pensling:

  • 1 ägg

Garnering:

  • Sesameller och solrosfrön

Kuvertbröd med ost

Goda bröd med ost som passar perfekt till buffén.

Så här tillagar du receptet (120 minuter):

1. Smula ner jästen i en degbunke, häll över mjölken och rör om. Klicka i fettet och tillsätt de lätt uppvispade äggen, socker och salt. Tillsätt mjölet men spar ½ dl till utbakningen. Arbeta degen tills den känns smidig.

Låt den jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30 minuter.

Knåda degen smidig på lätt mjölat bakbord. Dela degen i fyra lika stora delar. Kavla ut varje del till en rektangulär platta, ca 20 x 40 cm. Strö över riven ost som en rand mitt på degen. Vik över 1/3 av degen så att det täcker osten, strö på ost och vik över den sista delen. Skär i ca 4 cm breda bitar. Vänd skarven nedåt och lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar.

Låt jäsa under bakduk, ca 45 minuter.

Värm ugnen till 225°C.

Pensla med uppvispat ägg och strö över frön. Grädda mitt i ugnen, 7-10 minuter.