Ingredienser
Fyllning:
Pensling:
Garnering:
1. Smula ner jästen i en degbunke, häll över mjölken och rör om. Klicka i fettet och tillsätt de lätt uppvispade äggen, socker och salt. Tillsätt mjölet men spar ½ dl till utbakningen. Arbeta degen tills den känns smidig.
Låt den jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30 minuter.
Knåda degen smidig på lätt mjölat bakbord. Dela degen i fyra lika stora delar. Kavla ut varje del till en rektangulär platta, ca 20 x 40 cm. Strö över riven ost som en rand mitt på degen. Vik över 1/3 av degen så att det täcker osten, strö på ost och vik över den sista delen. Skär i ca 4 cm breda bitar. Vänd skarven nedåt och lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar.
Låt jäsa under bakduk, ca 45 minuter.
Värm ugnen till 225°C.
Pensla med uppvispat ägg och strö över frön. Grädda mitt i ugnen, 7-10 minuter.