Ingredienser

4 portioner

  • 340 g Kungsörnen Svensk Linguine
  • 400 g körsbärstomater
  • 200 g soltorkade tomater
  • 1 knippe salladslök
  • 0,5 st röd chili
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st kruka persilja
  • 300 g kräftstjärtar i lake (avrunnen vikt 170 g)
  • 360 g handskalade räkor i lake (avrunnen vikt 170 g)
  • 3 dl grädde
  • 1 dl matlagningsvin

Krämig linguine med räkor och kräftstjärtar

En lätt och god linguine med skaldjur och rostade tomater med en touch av vitlök och chili. Snabbt, enkelt och framförallt gudomligt gott!

Så här tillagar du receptet (20 minuter):

1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2. Finhacka vitlök och chili. Dela tomaterna i klyftor och stek ihop med vitlök och chili. Salta och peppra efter smak.

3. Strimla de soltorkade tomaterna och låt steka med. Häll över vin och grädde och låt koka ca 5 minuter. 

4. Hacka salladslöken och persiljan (spara gärna lite till servering) och låt koka med någon minut innan du stänger av värmen och lägger i skaldjuren. Dessa behöver bara läggas i den varma såsen så är de klara. 

5. Servera linguinen med såsen och toppa gärna med färsk persilja och en god riven ost.

Smaklig måltid!