Ingredienser

1 paj

  • 1 liter rabarber
  • 3 dl START! musli med nötter
  • ½ pkt (ca 3¼ dl) Kungsörnen Pepparkaka (kakmix)
  • 75 g smör eller margarin, kylskåpskallt
  • Vaniljsås eller glass till servering?

Knaprig och kryddig rabarberpaj

Ett enkelt, snabbt och knaprigt recept på rabarberpaj, gjort på en av våra mixer. Testa även att byt ut mot annan mix. Tips! Om du vill göra pajen till många i en långpanna t ex, är det lätt att dubbla receptet.

Så här tillagar du receptet (35 minuter):

1. Värm ugnen till 200ºC. Skala och skär rabarbern i små bitar och lägg dem i en smord ugnssäker form.

2. Blanda kakmix och START! musli i en skål. Strö blandningen över rabarbern. Täck med tunna flagor av smör eller margarin. Använd gärna osthyvel.

3. Grädda mitt i ugnen, 20–25 minuter. Serveras något avsvalnad med vaniljsås, glass eller sorbet.

Tips! Om du vill göra pajen till många i en långpanna t ex, är det lätt att dubbla receptet.