Ingredienser

4 portioner

  • 340 g (5½ dl) Kungsörnens Idealmakaroner
  • 1 gul lök
  • 200g rökt skinka
  • 1 msk smör
  • 3 ägg
  • 4 dl mjölk
  • Salt, peppar
  • 1 krm/nypa finriven muskot

Klassisk makaronilåda

En välsmakande klassiker. Variera gärna genom att byta ut eller blanda den rökta skinkan mot tärnad falukorv eller finskuren stekt bacon. För att få den krämigare blanda i 2 dl riven ost innan du sätter in makaronilådan i ugnen. För en knaprigare ovansida, blanda en halv deciliter ströbröd med lika mycket riven ost och strö över.

Så här tillagar du receptet (45 minuter):

1. Värm ugnen till 200°C
2. Koka makaronerna enligt anvisning på paketet.
3. Hacka löken. Tärna skinkan. Stek lök och skinka i smöret.
4. Vispa ihop äggen med mjölken och krydda med salt, peppar och muskot.
5. Blanda löken och skinkan med makaronerna och häll upp i en ugnsfast form. Häll äggblandningen över och grädda det i 200° C i 30 minuter, eller tills det fått lagom färg.