Ingredienser

12 bitar

Kaka

Fyllning

  • 2 dl äppelmos

Till servering

  • 1 äpple
  • 2 dl vispgrädde 

Äppelrulltårta med smak av kardemumma

Denna kaka är enkel att fixa fram och kräver bara att man har några få ingredienser hemma. Kardemumman kan även ersättas med malen kanel. Genom att garnera tårtan med grädde och några äppelskivor trollar man snabbt fram en fin bakelse, men det går givetvis bra att servera kakan som den är.

Så här tillagar du receptet (40 minuter):

1. Sätt ugnen på 250°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm. 

2. Stöt kardemumman eller hacka lätt med en kniv. 

3. Vispa ägg och socker rejält pösigt med elvisp.

4. Blanda mjöl och bakpulver och sikta sedan ner det i smeten. Rör ned mjölken och kardemumman. Bred ut smeten i långpannan. 

5. Grädda genast i mitten av ugnen ca 5 min. Förbered under tiden ett bakplåtspapper strött med socker.

6. Stjälp upp kakan på det sockrade bakplåtspapperet. Ta bort papperet som kakan gräddats på. Låt svalna under långpannan.

7. Bred ut äppelmoset på kakan. Rulla ihop försiktigt från långsidan. 

8. Skölj äpplet och skär i tunna skivor. Vispa grädden.

9. Skär kakan i bitar och servera med grädde och äpple.