Ingredienser

14 bitar

God och klassisk chokladkaka

Chokladkaka är en klassiker vid fikabordet. Baka och njut som den är eller tillsätt det du gillar mest. Chokladkakan funkar även som bas när du gör t ex Kärleksmums!

Så här tillagar du receptet (50 minuter):

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft 160°C).
  2. Smörj och bröa en form (ca 1½ liter).
  3. Häll paketets innehåll i en skål. Tillsätt 2 dl vatten och 50 g smör eller margarin, smält eller flytande. Vispa till en jämn smet ca 1 minut.
  4. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 45 minuter. Känn med sticka att kakan är torr.
  5. Ta kakan ur ugnen. Låt den stå kvar i formen några minuter innan du stjälper upp den.

Tips! Pudra gärna kakan med kakao — då ser den extra god ut!