Ingredienser

4 portioner

  • 340 g Kungsörnen fullkornspasta fusilli
  • 500 g betor (röd- och/eller polkabetor)
  • 150 g + 75 g chèvreost 
  • 1 msk + 3 msk olivolja
  • 60 g pinjenötter
  • 70 g ruccola
  • 1 msk honung
  • 0,5 st citron, saften 
  • salt och svartpeppar

Fusilli med rostade rödbetor, chèvre och honungsdressing

Rödbetor med chèvreost och pinjenötter är ett klassiskt smakbröllop. Lyxa till det med snygga polkabetor för att ge rätten ett ännu snyggare utseende.

Så här tillagar du receptet (30 min):

1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skär betorna i mindre klyftor och lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olivolja, salta och peppra. Rosta i mitten av ugnen ca 20 minuter tills betorna är mjuka.

2. Ta ut plåten och bryt 150 g chèvre i mindre bitar över de rostade betorna. Sätt tillbaka plåten i ugnen och sätt ugnen på grill. Rosta ytterligare ca 5 minuter tills chevrén fått svagt gyllene färg.

3. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna och låt svalna.

4. Använd matberedare eller stavmixer och mixa ihop ruccola, honung, 3 msk olivolja, citronsaft och 75 g chèvre till en slät dressing.  Salta och peppra.

5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

6. Blanda de ugnsrostade betorna och chèvren med den nykokta pastan så får du en fin rosa ton på pastan. Ringla över dressingen och toppa med rostade pinjenötter.  

Smaklig måltid!