Ingredienser

4 portioner

  • 340 g Kungsörnen Bönpasta Fusilli
  • 250-300 g chorizo
  • 500 g skogschampinjoner
  • 400 g små delikatesstomater (gärna olika färger)
  • 2 dl blandade färska örter (gärna basilika, timjan och persilja)
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk + 0,75 dl olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 150 g manchegoost, (till servering)

Fusilli i örtolja med chorizo och manchego

En härlig linspasta där smakerna av chorizon, machego-osten och de färska örterna får stå i rampljuset.

Så här tillagar du receptet (20 minuter):

1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. 

2. Rensa och dela champinjonerna, halvera tomaterna och skiva chorizon. 

3. Stek champinjonerna på medelvärme tills de släppt all vätska och pannan blir torr. Tillsätt 1 msk olivolja och lägg i chorizoslantarna och stek ihop i 5 minuter till. Lägg sist i tomaterna och stek i ytterligare ca 1 minut, tills tomaterna fått lite färg.  

4. Gör örtoljan genom att använda matberedare eller stavmixer och mixa samman örterna, vitlöksklyftan och 0,75 dl olivolja. Salta och peppra. 

5. Blanda den nykokta pastan med örtoljan, lägg på chorizo-, svamp- och tomatpytten och smula över manchegoosten. Dekorera gärna med färska basilikablad och servera med en grönsallad. 

Smaklig måltid!