Ingredienser
ca 30 bullar
Fyllning:
Pensling/garnering:
1. Smula ner jästen i en degbunke, häll över mjölken och rör om. Klicka i fettet och tillsätt de lätt uppvispade äggen, socker och salt.
3. Tillsätt mjölet men spar ½ dl till utbakningen. Arbeta degen tills den känns smidig. Låt den jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30 minuter. Knåda degen smidig på lätt mjölat bakbord. Dela degen i fyra lika stora delar.
4. Kavla ut till rektangulära kakor. Bred på tomatsåsen och strö över skinkan. Rulla ihop kakan till en lång rulle. Skär den i 3–4 cm breda bitar.
5. Lägg dem i stora muffinsformar. Låt bullarna jäsa under bakduk, 30-40 minuter. Sätt ugnen på 225°C. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över frön. Grädda mitt i
ugnen, 8–10 minuter.