Ingredienser

4 efterrättspizzor

Pizzadeg:

  • Ca halva påsen, 700g (ca 12 dl) Kungsörnen Pizzamjöl
  • 2 tsk salt
  • 50 g jäst
  • 1 tsk socker
  • 5 dl fingervarmt vatten

Topping:

  • Nötcreme, t ex Nutella
  • Färska bär, som jordgubbar, hallon och amerikanska eller vanliga blåbär
  • Ev honung för extra sötma
  • Mynta

Efterrättspizza med nutella och bär

Efterrätten för alla pizzaälskare! 🍕 Här får du både spröd pizzabotten och söt topping, i form av nutella, färska jordgubbar, hallon och amerikanska blåbär. Fint både för ögat och för smaklökarna. 

Pizzadegen ger fyra pizzor, och är vår snabbdeg. Har du gott om tid? Testa istället vår kalljästa pizzadeg. Klar på 24 timmar, och härligt god. Om du inte vill göra alla fyra pizzor så går det bra att frysa in resten av degen för att använda senare.

Så här tillagar du receptet (40 minuter):

1. Värm ugnen till så hög temperatur som möjligt, alternativt 275 grader och ställ in en plåt så den blir varm. Blanda alla ingredienserna till pizzan i en degblandare i ca 10 min eller tills degen släpper från bunken.

2. Mjöla degen och ta upp den på ett välmjölat bord. Dela degen i 4 bitar och forma till bollar genom att vika in kanterna under degen.

3. Forma pizzabottnar genom att strö ordentligt med mjöl över degen och jobba med fingertopparna från mitten ut mot kanten till önskad storlek. Lämna 1-2 cm av kanten orörd, då får du höga, fina kanter på dina pizzor.

4. Placera bottnarna på bakplåts papper och låt vila i 15 min.

5. Grädda en pizzabotten i 250 grader tills den fått fin färg, ta ut och låt svalna.

6. Bred på ett rejält lager nötkräm och toppa med färska bär och ringla över lite honung.

7. Toppa med färsk mynta. Njut!