Ingredienser

ca 30 st

Bottnar:

  • 130 g (2 1/2 dl) mandelmjöl
  • 160 g (1 3/4 dl) strösocker
  • 35 g (1 1/2) äggvita

    Fyllning:
  • 200 g smör
  • 90 g (1,5 dl) florsocker 
  • 40 g (1/2 dl) kakao
  • 1 dl äggvita (ca 3 ägg)
  • 150 g mörk choklad (att doppa i)

Chokladbiskvier

Goda glutenfria chokladbiskvier. Tips! Spetsa botten på kakorna med en liten gaffel och doppa. Då slipper du allt kladd och får fina jämna biskvier. Om fyllningen känns för lös går det bra att sätta in den i kylen någon timme. Smaka av fyllning med mer florsocker, alternativ minska på kakao för mindre bitter smak.

Så här tillagar du receptet (1 timme):

Bottnar:
1. Värm ugnen till 175 grader.

2. Blanda mandelmjöl, socker och äggvita.

3. Rulla ut biskvimassan till en lång rulle. Dela den med kniv i 30 bitar. Lägg bitarna på en plåt klädd med bakplåtspapper.

4. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Låt svalna.

Fyllning:
5. Vispa äggvita till ett skum. Tillsätt florsocker, kakao och det rumstempererade (viktigt) smöret och vispa fluffigt.

6. Bred på krämen på bottnarna.

7. Smält försiktigt chokladen i vattenbad. Doppa toppen på biskvierna i den smälta chokladen. Låt chokladen rinna av och lägg dem på en plåt. Ställ in de chokladdoppade biskvierna i kylen. De är klara när de stelnat.