Ingredienser

4 portioner

Pebre

  • 3 tomater
  • 1 gul lök
  • 1 handfull koriander (finhackad)
  • 1 handfull persilja (finhackad)
  • Salt
  • Citron
  • Olivolja
  • Chili, 1-4 efter smak

 

Chilenska pebremakaroner med chorizo

Som Paula Uribe, tillika denna rätts ägare, kallar sig "halvis" med rötter från både Chile och Finland har detta recept främst fått smak från det chilenska köket. Pebre/Aji är en het tomatsalsa som varenda chilenare vet om, en tomatsås som finns med till nästan alla måltider och passande till makaroner. Slutligen har receptet toppats med en massa chili, vitlök och koriander som du också hittar i det chilenska köket.

Så här tillagar du receptet (30 minuter):

1. Koka upp vatten och makaroner enligt anvisningar på paketet.

2. Pebre: finhacka tomater, lök och chili. Blanda ner i bunke tillsammans med finhackade kryddor och smaka av med olja, pressad citron och salt.  

2. Skiva korv och stek tillsammans med vitlök och chili. Blanda ner makaronerna med pebren och korven, rör om. Toppa med koriander och riven ost.