Ingredienser

4 portioner

  • 5 dl Kungsörnen Eko-Makaroner
  • 200 halloumi
  • 1-2 finrivna eller pressade vitlöksklyftor
  • 250 g broccoli
  • 2 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl riven parmesanost
  • Rucola eller persilja till servering

Carbonara med halloumi och broccoli

Laga en snabb vego-version av pasta carbonara. Halloumi och broccoli ger sälta och och färg till rätten, som serveras med nykokade makaroner.

Så här tillagar du receptet (20 minuter):

  1. Koka makaronerna enligt anvisningen på förpackningen. Spara ca 1 dl av kokvattnet.
  2. Skär halloumin i små tärningar och stek med en klick smör till fin färg. Tillsätt vitlöken och stek ytterligare någon minut. Skär broccolin i bitar och koka i saltat vatten ca 3 min.
  3. Vispa ägg, grädde och parmesanost med en gaffel. Vänd i nykokta makaroner, lite hett kokvatten, halloumi och broccoli. Smaka av med salt.
  4. Servera med nymalen svartpeppar, rucola eller persilja och ev extra parmesanost.